onsdag 10 oktober 2012

SOTS



http://www.moviewillbreak.com/

Gå in på denna sida kolla Sots och kommentera här.
Treatment är en en bild som måste sparas ner.

3 kommentarer:

  1. Hallå!

    Det framgår att du vill göra en skräckkomedi. Du beskriver ljus och ljudförhållanden bra. Över lag är det ett bra och detaljerat SOTS.

    Det du kan göra bättre är att i din synopsis beskriva händelseförloppet tydligare, det blir rörigt med alla karaktärer på punkten: handling. Syftet kan du förtydliga, det finns säkert en anledning till att du väljer att just göra en skräckkomedi. Lyft fram det.

    Du har gjort ditt treatment på ett sätt jag inte sett innan så för mig var det ovant att se på ett treatment som det. Jag kan dock se fördelar med att ha händelser, ljud och miljöer på 3 olika listor. Jag hade dock satt ihop alla punkter under respektive scen.

    bildmanuset skulle må bra av att du skriver ut vilken scen som hör till vilken bild. Några stavfel här och där men inget som jag inte förstod.

    Gött Jobbat!

    SvaraRadera
  2. HEJ PONTUS

    Handlingen i din synopsis tycker jag beskrivs tydligt och du får med allt som händer i filmen. Man förstår också vad för typ av film det är. Man kanske hade kunnat ta bort vissa detaljer, t.ex. att de pratar om vilken film de skall välja spelar väll egentligen inte så stor roll för storyn i sig? Syftet kan man nog utveckla lite också, varför gör du just denna filmen?

    Bra outline, bra att du skiljer mellan scener och tagningar. Din treatmeants upplägg har nog förstörts när du PDF:at den (?), nu är det väldigt svårt att koppla ihop de olika sakerna när de ligger på olika sidor. Om allt legat i kolumner så som jag sett den i Excel så hade den fungerat mycket bättre. Då hade det varit väldigt bra uppdelat och tydligt.

    Det jag saknar i din storyboard är uppdelningen av scener/tagningar som fanns i outline och treatmeant. Annars mycket bra och tydlig uppdelning av de olika kategorierna.

    SvaraRadera
  3. Saknar treatment. Och så saknas numrering av scener och tagningar i storyboard. Vissa av bilderna borde delats i fler för att skapa tydlighet så att även andra än du själv förstår hur det skall filmas.

    SvaraRadera